Aplicarea corecta a ingrasamintelor foliare si avantajele acestora

Plantele prezinta diverse carente nutritive, ce pot fi corectate cu ajutorul unor ingrasaminte foliare de calitate. Principalii factori care favorizeaza aparitia acestor carente sunt de natura tehnologica, climatica si de sol. Atunci cand primesc ajutorul potrivit, plantele reusesc sa absoarba mai rapid elementele nutritive, chiar si in proportie de 100 % atunci cand ingrasamantul utilizat este de o calitate foarte buna.

Va punem la dispozitie o gama variata de ingrasaminte foliare, care au in componenta diverse microelemente, ce joaca un rol esential in nutritia plantelor. Acestea sunt absolut necesare si cu atat mai mult atunci cand doriti sa obtineti productii calitative si mari. Nici solul, nici celelalte ingrasaminte chimice pe care vi le pune piata la dispozitie nu contin suficiente astfel de microelemente pentru a hrani plantele corespunzator.

Produsele pe care vi le propunem in cadrul paginii erbicid.ro in sectiunea dedicata ingrasamintelor foliare sunt potrivite atat pentru a oferi nutrientii necesari culturilor de camp, cat si pentru vii, livezi sau culturi legumicole. Principalul rol pe care il indeplinesc acestea e de a spori cantitatea produselor finale. Acesta este unul dintre aspectele fata de care orice agricultor ar trebui sa manifeste un interes deosebit si mai ales cei care detin legumiculturi sau pomiculturi.

Cum aplicati corect ingrasamintele cu caracter foliar?

Ca sa fiti siguri ca ingrasamintele au fost aplicate corespunzator, trebuie sa aveti in vedere cativa pasi importanti. In functie de cum sunt parcursi acestia, rezultatele vor fi mai mult sau mai putin satisfacatoare.

Pentru inceput trebuie sa umpleti rezervorul dispozitivului cu care stropiti pe jumatate cu apa. Esti bine sa stiti ca apa respectiva nu este contaminata cu nici un fel de agenti patogeni, pentru ca acestea pot sa distruga substantele benefice din ingrasamant. Urmatorul pas consta in agitarea energica a produsului, urmand sa fie turnata in apa, apoi completat cu apa pana la umplerea rezervorului.

In situatia in care conditiile climatice sunt extreme (ploaie, inghet, arsita, vant puternic), este bine sa evitati sa aplicati ingrasamantul foliar. Daca ai atomizor il poti folosi pentru a stropi mai eficient culturile. Cand aplicati solutia si pe partea inferioara a plantelor si frunzelor, favorizati absorbtia mai rapida a ingrasamantului pentru ca este locul in care acestea au cele mai multe stomate.

De preferat ar fi sa faceti fertilizarea atunci cand valorile de temperatura sunt cuprinse intre 26 – 27 grade ori mai putin pentru ca atunci sunt mai deschise stomatele. In conditii de umiditate ridicata, la rasarit sau la apusul soarelui, dar si cand vantul bate cele mai putin, sunt momentele cele mai potrivite pentru a aplica ingrasamanatul foliar. Recomandam acest lucru in situatia in care doriti sa aplicati numai respectivul ingrasamant, fara insecticide sau fungicide.

In functie de componenta produselor folosite, este determinata greutatea si marimea fructelor. Cu cat acestea au mai mult calciu, azot nitric, magneziu si potasiu, cu atat fertilizarea este mai eficienta. Fierul si borul, elemente continute de unele ingrasaminte foliare, sunt optime pentru formarea semintelor si pentru legarea fructelor.

Folosirea acestei categorii de produse este indicata pentru orice tip de cultura, dar mai ales pentru cele crescute pe soluri reci, care intampina dificultati in asimilarea de fosfor si azot.

De ce este bine sa aplicati ingrasaminte foliare?

Produsele pe care vi le furnizam au fost fabricate dupa o tehnologie de ultima generatie si prezinta o calitate ridicata. Spre deosebire de solutiile oferite de diversele fitofarmacii din mediul fizic sau online, ingrasamintele foliare pe care le punem la dispozitia dumneavoastra nu au caracter toxic si nici nu sunt poluante. De asemenea, acestea nu prezinta particule corozive si se pot manipula cu usurinta, fiind foarte practice.

Cel mai indicat este sa folositi numai marfa promovata de firme de incredere pentru ca astfel aveti garantia calitatii si nici nu va supuneti vreunui risc. In caz contrar, sansele de a intalni o firma care ofera produse ce contin ingrediente ieftine sunt maxime.

Nu uitati ca produsele fitosanitare trebuie aplicate in doze precise pentru a avea eficienta optima si pentru a eficientiza numarul tratamentelor pe care le veti aplica.

3 comentarii

  1. buna ziua am cumparat si eu de la dumneavoastra un ingrasamnat foliar solfert pentru legume pot sa stopesc cu el mai mult de 5 ori ?

  2. de cate ori pot aplica un ingrasamnat foliar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *