Top 3 cele mai eficiente erbicide pentru porumb

Top 3 cele mai eficiente erbicide pentru porumb

O cultura sanatoasa este o cultura ingrijita, cea mai buna modalitatea de a face acest lucru fiind luarea masurilor potrivite in orice situatie. Ce inseamna acest lucru? Ca in orice caz, factorii externi au o influenta mai mica sau mai mare asupra plantelor si dezvoltarii acestora. spre exemplu, daca soarele nu incalzeste suficient, nici roadele nu vor fi bogate.

Pentru a beneficia de o recolta bogata, toti cei care au culturi de porumb trebuie sa cunoasca principalii daunatori ai acesteia pentru a-i putea identifica si combate corespunzator. Pentru ca acest lucru sa poata fi realizat cu maximum de eficienta, va oferim in cele ce urmeaza detalii esentiale pe care le puteti avea in vedere in tratarea culturilor de porumb.

Care sunt cele mai eficiente erbicide pentru porumb?

Dupa cum bine stiti, piata ofera o varietate de solutii pentru prevenirea si intampinarea bolilor si daunatorilor intalnite in randul culturilor de porumb. Dar care dintre acestea ofera cu adevarat rezultate? In functie de cat de interesati sunteti fiecare de sanatatea culturii, puteti opta pentru unul dintre produsele mentionate mai jos, pe care, de altfel, le gasiti si pe site-ul nostru erbicid.ro:

Bandera 4 ODerbicid porumb bandera

Este vorba despre un tratament dedicat in mod exclusiv porumbului, ce prezinta cateva caracteristici esentiale in acest scop. Asadar, solutia se remarca prin faptul ca este absorbita prin frunze si o parte prin radacinile buruienilor si se prezinta intr-o formula biologica performanta, superioara altor produse de acelasi fel. Este erbicidul care reusesc sa imbunatateasca in acelasi timp caracteristicile de umectare, de retentie si de absorbtie in frunze.

Chiar daca dupa aplicare conditiile meteorologice se inrautatesc si urmeaza ploi, daca au trecut 4 ore de la aplicare nu isi pierde efectul. In ceea ce priveste culturile care urmeaza, este necesar un nou tratament. Cei care au culturi bogate de porumb si se ingrijesc in permanenta de acestea cunosc detalii despre buruiana Sorghum halepense din rizomi si cat de importanta este combaterea infestarilor cu aceasta.

De retinut este ca acest tip de erbicid combate doar buruienile rasarite. Exista doua tipuri de buruieni care sunt inlaturate cu Bandera 4 OD:

  • monocotiledonate anuale – cand porumbul are in jur de 4 – 6 frunze, iar buruienile se afla in stadiul de infratire. Pentru combaterea acestora este necesara o cantitate de 0,8 l/ha.
  • costreiul din rizomi apare cand porumbul este in stadiul de 2 – 8 frunze. este necesara o cantitate de 1 – 1,5 l/ha.

Pentru ca rezultatele sa fie optima, recomandam doua aplicari. Cea dintai, in cantitate de 1 l/ha, inainte de faza de infratire graminee, iar cealalta de 0,5 l cand se reinfesteaza cultura, adica dupa 2 sau 3 saptamani.

Adengo 465 SCerbicid adengo

Acest erbicid pentru porumb este atat preemergent, cat si postemergent timpuri si contine o serie de substante active eficiente in combaterea daunatorilor, precum tiencarbazon – metil, ciprosulfamide si isoxaflutol.

Este un erbicid puternic, utilizat in cele doua faze mentionate astfel:

  • preemergent: pentru solurile ce contin humus in procent de pana la 2,5% este necesara o doza de 0,35 l/ha, iar pentru cele ce au mai mult de 2,5% humus dar si infestare cu buruieni puternica, o doza de 0,4 l/ha.
  • postemergent timpuriu: ca si in cayul celeilalte etape, solutia se aplica in functie de continutul de humus din sol, diferenta constand in cea de a doua doza care va fi de data aceasta de 0,35 l/ha. Este bine sa efectuati tratamentul pana cand porumbul are 3 frunze in crestere, iar buruienile se afla in faza incipienta.

Radial 40 SCporumb

Erbicidul are efect mai ales in combaterea buruienilor monocotiledonate. Desi este o substanta activa, efectul sau nu afecteaza porumbul.

Aplicarea acestuia se realizeaza in functie de tipul de buruieni graminee care predomina.

In cazul buruienilor anuale, precum si a celor din seminte, este necesara erbicidarea timpurie, in doze reduse (0,8 l/ha), numai o singura data. Erbicidarea gramineelor perene trebuie realizata abia mai tarziu, in doze crescute (1 – 1,5 l/ha). Cei care opteaza pentru aplicarea tratamentului in doua secvente trebuie sa procedeze astfel:

  • in prima etapa trebuie folosita o doza de 0,75 sau 1 l/ha, atunci cand se infratesc buruienilor.
  • in etapa a doua rcomandam folosirea unei doze de 0,5 sau 0,75 l/ha, in momentul reinfestarii.

Acestea sunt trei dintre cele mai eficiente erbicide pentru porumb pe care le gasiti si pe pagina noastra erbicid.ro. Daca doriti rezultate scontate, respectati cu strictete dozele si modul de aplicare specific fiecarui produs.

4 comentarii

  1. Aș dori să comand pentru in frate de-al meu erbicid radial ptr jumatea de hectar ce cantitate trebuie și cît costă cu tot cu transport inclus prin curier rapid

  2. Cum pot face comanda pentru erbicid radial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *